Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без безплатно излъчване на Ф1 във Великобритания от 2019 г.

Без безплатно излъчване на Ф1 във Великобритания от 2019 г.

100
0

Формула 1 няма да бъде предавана безплатно по телевизията във Великобритания от 2019 г. Това стана ясно, след като Sky Sports подписа 6-годишен договор за ексклузивното излъчване на състезанията от Гран при на територията на страната.

Единствено Гран при на Великобритания ще бъде излъчвана безплатно по някой от безплатните канали на Sky или по BBC, ITV или Channel 4. Последният подписа 3-годишен договор преди началото на този сезон и ще излъчва по 10 състезания на сезон пряко, а за останалите ще покаже на запис най-интересните моменти.

Това ще продължи до края на 2018 г., когато контрактът изтича. След това надпреварите ще вървят само по Sky Sports, за който в момента зрителите плащат между 546 и 801 паунда на година според качеството на излъчваната картина (SD или HD).

Управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун заяви по този повод, че е изключително доволен от факта,че ще продължи да работи с Sky Sports, чийто стандарт на излъчване на състезанията е несравним с никой друг.

За следващия сезон се предвижва Sky да излъчва Ф1 във формат с ултра висока резолюция UHD (3840×2160) или наречена още 4K.