Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без новости в Испания, но с два болида в топ 10 на...

Без новости в Испания, но с два болида в топ 10 на квалификацията: Хаас отново ликува

1726
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен; снимка: Хаас

Тимът на Хаас изглеждаше по-радостен дори от Ферари, след като Кевин Магнусен и Мик Шумахер се класираха в топ 10 на квалификацията за Гран при на Испания. Датчанинът се нареди осми, а съотборникът му бе десети. Това обаче е първо такова постижение за Хаас от Бразилия през 2019 г. И то бе още по-забележително, тъй като тимът е единственият без каквито и да е подобрения за уикенда на пистата Каталуния. На всичкото отгоре в последната свободна тренировка пожар в спирачките отзад вдясно повреди колата на Мик. Механиците обаче се справиха и той участва в квалификацията по-късно следобед.

„Страхотен резултат след един ден, който ни скъса нервите. В третата тренировка Мик имаше проблем със задните спирачки. Момчетата се трудиха неуморно, за да подготвят колата му за квалификацията. Свършиха страхотна работа. Не може да искаш повече от тима си“, заяви Гюнтер Щайнер.

„В самата квалификация и двете коли на Хаас се класираха в Q3 за първи път от 2019 г. насам! Мисля, че това ясно демонстрира прогреса ни и е фантастично постижение. Кевин имаше някои грижи с DRS-а и това вероятно не му позволи още по-добро класиране. Но така или иначе сме много доволни“, допълни шефът на Хаас.

Магнусен каза, че това класиране е потвърждение за страхотните качества на колата. В екипа решиха, че ще въвеждат новости чак във Франция.

„Беше интересно, защото много отбори имат подобрения този уикенд. Не изглежда като ние да сме открили нещо повече, въпреки че няма нищо ново и само си настройвахме автомобилите. Имах проблем с DRS-а, което ми коства време. Иначе не знам, бях близо до топ 5 и имаше още скорост. Но нека се преборим за точки утре!“, каза датският пилот на Хаас.

Мик Шумахер също бе много доволен.

„Това, че пропуснах последната тренировка, определено ми пречеше. Но се справихме, преодоляхме трудностите. Много съм щастлив и много благодарен на отбора. Да знам, че без никакви новости сме пак пред толкова отбори е прекрасно“, допълни той.