Начало MotoGP News Безеки начело след края на първия ден от тестовете в Малайзия

Безеки начело след края на първия ден от тестовете в Малайзия

176
0
Марко Безеки
Марко Безеки, снимка VR46 Racing Team

Марко Безеки зае първата позиция след края на първия ден от тестовете в Малайзия. Пилотът на VR46 Дукати записа най-доброто време за 1:58.479 мин. Втори с изоставане от 0.130 сек. завърши Маверик Винялес с Априлия. Третото място бе заето от Енеа Бастианини. Състезателят на Дукати изостана с 0.262 сек. от времето на Безеки.

Малайзия посрещна първия официален тест от сезон 2023 в MotoGP. Преди няколко дни трасето край Куала Лумпур прие тридневен шейкдаун, в който участваха само тест пилоти и новобранци.

Времето на пистата Сепанг отново бе горещо и влажно. Въпреки очакванията на пистата така и не заваля дъжд.

Днес бе първият от общо три дни изпитания, които ще се проведат в Малайзия. След това състезателите от MotoGP ще се отправят към Портимао. Там те ще направят двудневни тестове преди началото на сезон 2023 на 26 март.

Дукати наложи доминацията си през днешния ден. Това бе доказано от позицията на Баная. Световният шампион заемаше първото място след изминаването на 60 мин. от изпитанията. Пилотът на Дукати за първи път кара мотор, който беше с №1.

Това бе и една от първите официални сесии, в която част от състезателите изпробваха новите си мотори. Сред тях са Енеа Бастианини (Дукати), Мигел Оливейра (RNF Априлия), Жоан Мир (Хонда), Алекс Ринс (LCR Хонда), Джак Милър (КТМ), Алекс Маркес (Грезини Дукати) и др.

Времето на Мартин остана неподобрени по началото на обедната почивка в Малайзия. След това Бастианини излезе начело, преди да бъде изместен от Безеки. Италианецът показа отлична скорост с мотора Дукати Десмоседичи GP22.

В класацията за най-много направени обиколки първото място бе разделено от Маверик Винялес и Хорхе Мартин. Двамата испанци направиха по 67 тура. Зад тях бе Алекс Ринс. Петкратният победител в MotoGP иска да натрупа възможно повече километри с мотоциклета на Хонда. Баная направи 58 тура, което бе колкото броя на Куартараро.

В крайна сметка Безеки зае първото място след края на първия ден изпитания в Малайзия, следван от Винялес и Бастианини. Четвърти и пети завършиха Хорхе Мартин Прамак Дукати) и Франческо Баная (Дукати). Шести остана Алейш Еспаргаро (Априлия), следван от състезателите на Грезини Дукати Фабио Ди Джанантонио и Алекс Маркес. Следващите три позиции бяха заети от Франко Морбидели и Фабио Куартараро от Ямаха, както и Марк Маркес с Хонда.