Начало MotoGP News Безеки претърпя операция на ключицата, участието му в Индонезия е под въпрос

Безеки претърпя операция на ключицата, участието му в Индонезия е под въпрос

130
0
Марко Безеки
Марко Безеки, снимка VR46 Racing Team

Марко Безеки претърпя успешна операция на ключицата. Пилотът на VR46 претърпя инцидент с тренировъчен мотоциклет в края на миналата седмица, който наложи лекарска намеса. Участието на Безеки в предстоящия състезателен уикенд в Индонезия остава под въпрос.

В събота Безеки получи травма, докато тренираше с мотора за спийдуей в ранчото на Валентино Роси в Тавулия. Вчера той бе опериран в отделението по ортопедия и травматология на университета в Модена и Реджо Емилия. Засега не е ясно дали Безеки ще участва в предстоящата Гран при на Индонезия

„Марко Безеки претърпя успешна операция заради фрактура на дясната ключица. Пилотът на VR46 Дукати катастрофира в събота по време на обичайната тренировка в моторното ранчо в Тавулия. Марко стигна до отделението по ортопедия и травматология в UNIMORE, където екипът, координиран от професор Порчелини, извърши операцията за намаляване на лезията. Операцията беше успешна. Марко ще започне веднага рехабилитацията си: завръщането му на пистата ще бъде оценено през следващите 48 часа“, се казва в изявлението на отбора на Валентино Роси.

Инцидентът в края на миналата седмица може да сложи край на надеждите на Безеки за световна титла. В момента италианецът заема третото място във временното класиране с актив от 265 пункта. Безеки изостава с 54 точки от лидера Франческо Баная (Дукати) и с 51 от втория Хорхе Мартин (Прамак Дукати).

Пилотът на VR46 Дукати се намира в изключителна форма от началото на сезон 2023 в MotoGP. Италианецът спечели Гран при на Аржентина, като преди това бе втори в спринта. После Безеки спечели надпреварата във Франция и спринта в Нидерландия. В края на септември той триумфира в първата в историята на MotoGP Гран при на Индия. Въпреки тези успехи, той не се определя като претендент за световната титла и съперник на Баная и Мартин.

Междувременно съотборникът на Безеки Лука Марини продължава възстановяването си. Италианецът счупи ключица по време на спринтовата надпревара в Индия, заради което пропусна остатъка от уикенда в Буд, както и този на Мотеги. Марини се очаква да се завърне този уикенд в Индонезия. Друг пилот, който трябва да видим обратно на пистата, е Алекс Маркес. Испанецът претърпя инцидент в квалификацията за Гран при на Индия, след който контузи ребрата си.