Начало MotoGP News Безеки спечели спринтовото състезание на пистата Асен

Безеки спечели спринтовото състезание на пистата Асен

226
0
Марко Безеки
Марко Безеки, снимка VR46 Racing Team

Марко Безеки спечели спринтовото състезание на пистата Асен. Пилотът на VR46 Дукати потегли от полпозишън и водеше през по-голямата част от надпреварата на нидерландското трасе. Втори и трети завършиха световните шампиони Франческо Баная (Дукати) и Фабио Куартараро (Ямаха).

Гран при на Нидерландия е осми кръг от тазгодишния сезон от кралския клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Състезателният уикенд се провежда на легендарната писта Асен с дължина 4.542 км. След старта в Нидерландия се слага началото на лятната пауза в MotoGP, която продължава до началото на август

Условията преди старта на днешния спринтов старт на пистата Асен бяха повече от добри. Температурата на въздуха беше 28 градуса по Целзий, докато на тази на настилката- 40. Времето бе сухо, слънчево и с частична облачност. Въпреки това вероятността за валежи бе нищожна.

Баная имаше най-добра стартова реакция и поведе след преминаването на първите няколко завоя на пистата Асен. Втори бе Байндър, следван от Безеки, Куартараро, Марини, Еспаргаро, Мартин, Милър, Винялес и Зарко.

Баная остана начело след края на първата обиколка от спринтовото състезание в Асен. Зад него Безеки изпревари Байндър. Италианецът беше най-бърз в всички сесии до този момент и записа рекордно постижение в квалификацията. В третата обиколка Безеки мина пред Баная в първия сектор от трасето. Зад водещото дуо се движеха Байндър, Куартараро, Мартин, Марини, Еспаргаро и Винялес.

Безеки започна да се откъсва напред в следващите няколко тура от спринтовата надпревара на Асен. Втори на около секунда се движеше Баная. Зад италианеца се бе оформила групичка, в която влизаха Байндър, Куартараро и Мартин. Тримата получиха предупреждения от стюардите на ФИМ заради движение извън очертанията на пистата. В челната десетка бяха още Еспаргаро, Марини, Винялес, Милър и Алекс Маркес. Същевременно Фабио Ди Джанантонио (Грезини Дукати) отпадна.

До края на днешния спринт в Асен не настъпиха сериозни промени в челото. Следователно Безеки продължи положителната си серия и грабна първа победа в спринтово състезание. Втори завърши Баная. Третото място бе временно заето от Брад Байндър. Състезателят на КТМ обаче получи наказание от стюардите заради неспазване на ограниченията на трасето и загуби няколко позиции. Така Куартараро зае третата позиция.

Четвърти завърши Алейш Еспаргаро с Априлия, следван от Брад Байндър с КТМ и Хорхе Мартин (Прамак Дукати). Топ 10 допълниха Енеа Бастианини, Алекс Маркес (Грезини Дукати) и Лука Марини (VR46 Дукати).