Начало Автомобили Безпрецедентни програми за електроколите в Германия

Безпрецедентни програми за електроколите в Германия

48
0
electromobile,germany

В навечерието на 18 май правителството на Германия одобри безпрецедентна програма за поддръжка на производството на електромобили. Според съобщение на Deutsche Welle, правителствената програма „Електромобилостроене“ предполага удвояване на държавните инвестиции в отрасъла – до 2 млрд. евро към 2012 г.
Самите автопроизводители до 2015 г. ще отделят за разработка на електромобили 12 млрд. евро. Целта на програмата е до 2020 г. по пътищата на Германия да се движат 1 млн. електрически коли.
Отделен раздел предвижда мерки за стимулиране търсенето на електромобили. От този момент нататък  собствениците на електрически превозни средства и хибриди ще бъдат освобождавани от данък МПС вече не за пет, а за десет години. За собствениците на електромобили се предполага въвеждането на безплатни паркинги, на тях също така ще се позволи да използват лентите за движение, предназначени за градския транспорт. В същото време правителството на Германия се отказва от идеята за изплащане на финансови премии при придобиване на електромобили, считайки това действие за неправилно.