Начало Други БФАС прави общо събрание на 20 февруари

БФАС прави общо събрание на 20 февруари

66
0

Едно процедурно искане от Камен Михайлов – делегат на поредното общо събрание на БФАС обърна нещата. Той обяви, че събранието, свикано днес в централата на БЧК е от нелигитимен Управителен съвет, който не е вписан в съда. Камен Михайлов обяви, че избраният на 25 май 2014 г. президент Владимир Илиев и неговият управителен съвет са били вписани в двата регистъра на Софийски градски съд преди десет дни – на 9 декември.

Така делегати и гости бяха свидетели на едно от най-кратките като времетраене общи събрания на БФАС в последните няколко години. Форумът имаше кворум и се превърна в общо събрание на автомобилните клубове от страната, на което се реши да има ново общо събрание на 20 февруари 2016 г., което да бъде по отложения от днес дневен ред.

Имаше сериозни дебати дали  Владимир Илиев е новия стар председател, дали Радослав Козлеков е бил законен. Изобщо дебатите бяха кой всъщност управлява БФАС. Козлеков гарантира че федерацията е „на нула“, а Илиев пък не ще да поеме властта, без да е наясно какво е дереджето на БФАС.  Юристът Любомир Сираков обяви, че ако има вписване на УС и Владимир Илиев от 9 декември в регистъра, събранието е безмислено. От друга страна пък делегатът Стамен Влъчков твърдеше, че няма вписване в регистъра на Илиев. Така с разнообразни правови казуси, доказване кой е легитимен и кой не, спортът си върви на провала. Пример – изтеклия сезон. Проблемът е дали ще заработи федерацията.

Вероятно, но не много сигурно, това ще се реши на насроченото за 20 февруари 2016 г. събрание. До тогава се надяваме да бъдат изчистени юридическите спорове, та белким федерацията заработи. Защото помощ от държавата „взорът от нийде не види“. Автомобилният спорт, както и другите моторни спортове – мотоциклетизъм и картинг, не е категоризиран сред социално значимите. Затова субсидиите от държавата са 0 лева и 0 стотинки.

Така автомобилният спорт отново трябва да разчита на мускули. Така че разделението и жаждата за власт, би трябвало да отстъпят място за трезвата мисъл и конструктивните решения и действия за измъкване от блатото. И то не е само финансово, а и организационно. На предстоящото събрание през февруари догодина ще трябва да има финансов отчет за последните два сезона, както и проектобюджет за новия сезон. За новото събрание от 45 клуба, 42 гласуваха „за“ и 3 „против“. Подготовката на документите за събранието трябва да бъде направена от Радослав Козлеков и членовете на Управителния съвет Георги Пенчев, Николай Николов и Теодор Тодоров

Бе гласуван и дневен ред:

1. Финансовия отчет за 2015 г.;

2. Промени в Управителния съвет на БФАС.

3. Избор на нови членове на УС на БФАС.

4. Разглеждане на жалбите на Стоян Апостолов и Ивайло Петков срещу решенията на УС.

5. Разглеждане членството на АСК Черна котка и  АСК Интерспийд-Нова генерация във връзка с непогасени задължения

6. Промени в Устава на БФАС. За промените в устава е сформирана група: Владимир Илиев, Румен Манолов, Емил Димитров, юристите Теодор Тодоров или Любомир Сираков,  Георги Янакиев-младши, които да подготвят проектът за промяна.

7. Приемане на проектобюджета за 2016 г.
8. Разни.