Начало Други БФАС награди своите шампиони за сезон ’09

БФАС награди своите шампиони за сезон ’09

76
0

На специална церемония Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) награди победителите в различните шампионати за сезон ’09.

По традиция в края на всяка година БФАС раздава призове на шампионите в отделните автомобилни дисциплини и съответните класове, на които са разделени те. Тази година награждаването започна с даване на отличията на шампионите по Оф роуд. Следваха награждавания на най-добрите в дамския и планинския шампионат. Атрактивно бе и появяването на подиума на носителя на титлата в шампионата на затворен маршрут – Румен Дунев. Той бе облечен в електрик зелен костюм и разтваряйки сакото си, показа от вътрешната му страна прикачен надпис „Фен на Илия завинаги“. Вероятно това е поредният апел да се сложи край на неразбориите в пистовите надпревари и да се постанови железен ред, за да може състезанията да протичат честно и почтено.

Естествено, награждаването на шампионите в най-популярната автомобилна дисциплина в България – рали бе оставено за финал. На сцената, за да получат своите купи, излязоха последователно третите в класирането Петър Гьошев/Димитър Спасов, вторите Ясен Попов/Никола Попов и разбита се носителите на титлата Крум Дончев/Петър Йорданов.

След общата снимка на носителите на купи от всички шампионати на БФАС официално бе поставен и край на сезон ’09.