Начало Картинг Нови скандали в картинга

Нови скандали в картинга

86
0

Няколко клуба, членове на БФКС дадоха пресконференция през седмицата. Това са същите клубовете, които се опитваха да направят преврат във федерацията по картинг, като насрочиха чрез съда извънаредно общо събрание на 20 август в 7:00 часа сутринта на гола поляна в Илиянци. Те разчитаха, че в разгара на лятото никой няма да прочете обявата в Държавен вестник и няма да се яви на събранието. Номерът им не мина, защото на 20 август в 7:00 часа, на поляната се явиха всички, без инициаторите. Събранието се проведе по точките на дневния ред, съгласно обявата в Държавен вестник, а взетите решения бяха внесени веднага за регистрация в съда. Организаторите на пуча срещу ръководството на БФКС имаха идея да внесат решение от общо събрание, проведено 1 час след насроченото. В този случай не се изисква кворум и решения могат да взимат само явилите се клубове (малцинството, иницирало извънаредното общо събрание). Така тихомълком управителния съвет щеше да бъде подменен, а част от клубовете изключени.

Проведената онзи ден пресконференция бе продължение на атаките срещу ръководството на картинг спорта у нас. На нея беше представено отворено писмо до министъра на с физическото възпитания и спорта. То е подписано от Росен Даскалов, Васил Арабаджиев,Тошо Аначков, Ивайло Проданов, Искрин Арабаджиев, Валентин Йосифов и Момчил Манчев. В писмото се твърди, че подписалите го милеят за картинг спорта. Но като основен аргумент за исканата оставка, изтъкват правото на участие на Юлиян Серафимов мл. (син на известния ни рали пилот Юлиян Серафимов). Иска се също министъра да спре целевото финансиране на БФКС. Седмината подписали писмото твърдят, че имат програма за развитие на картинг спорта, който според тях е в упадък. Дали обаче това е така или зад гръмките думи се крият други интереси?

Днес с писмо писмо отговор излезе и предстедателят на федерацията Йордан Върбицалиев.

Решихме да ви предложим, без никакво редактиране и двете писма, за да си направите сами своите преценки, за случващото се в картинга ни.

Eто линковете:

Открито писмо до министъра

Писмо от Йордан Върбицалиев