Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки наказан с преместване с 3 места назад на грида

Бианки наказан с преместване с 3 места назад на грида

31
0
Жул Бианки

Жул Бианки бе наказан с преместване три места назад на стартовата решетка за Гран при на Корея заради задържане на Пол ди Реста по време на квалификацията.

Шотландският пилот на Форс Индия се оплака по радиото от трафика в сесията. От отбора му отговориха, че вече са се обърнали към ФИА. Бианки обаче е 21-ви в подреждането, така че ще отиде последен на грида. Съотборникът му в Маруся Макс Чилтън ще премине една позиция напред.

Стюардите на надпреварата в Корея прецениха, че Бианки не е последвал съвета на отбора си да пропусне Ди Реста в Q1. В решението им се казва:

Пилотът на кола №22 (в загряваща обиколка) е получил предупреждение по радиото за приближаването на кола №14 (в бърза обиколка), но е решил да остане на траекторията си, за да започне свой бърз тур. Стюардите смятат, че кола №22 е можела спокойно да пропусне кола №14 преди началото на бързата си обиколка.

Френският пилот получи и официално предупреждение – второ за него този сезон. С две такива санкции е и Шарл Пик (Катерам). При три наказанието е преместване 10 места на грида за следващия старт.

Изглеждаме успяваме да се задържим близо до Катерам, въпреки че разликата бе по-малка в сутрешната тренировка. Надявам се утре да направим хубава битка въпреки наказанието. Подобрихме сериозно баланса на болида, но нямахме шанс да демонстрираме това в квалификацията. Определено се чувствам по-уверен за състезанието – коментира самият Бианки.

Ди Реста от своя страна заяви, че в последното няколко състезателни уикенда е проличало къде е проблемът на Форс Индия в момента – обиколките с малко гориво.

Не постигнахме максимално добри настройки за квалификацията, тъй като се съсредоточихме повече върху темпото за надпреварата – както направихме и в Сингапур. Дано този подход ни се отплати утре, тъй като в дълги серии представянето и износването на гумите изглеждаха много добри. Целта ни ще са точките. Бианки попречи на обиколката ми (в Q1). Все пак прескочихме първия сегмент – каза още шотландецът.