Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки тества части за Ферари

Бианки тества части за Ферари

35
0
Жул Бианки

Ферари не смята да спира развитието си до края на сезона и именно заради това Жул Бианки е направил аеродинамични тестове на Идиада в Испания. Тест пилотът на Форс Индия, който е и член на академията за млади таланти на Ферари е направил изпитания на право трасе, като според испанския вестник Марка, той е тествал ново задно крило и дифузьор, докато според други испански медии са изпробвани повече нови части.

„С Фернандо зад волана не е необходимо да имаш най-добрата кола“, заяви пред El Confidencial, Марк Жене, който също изпълнява ролята на тест пилот в Скудерията. „Просто трябва да му дадете кола, с която да може да бие най-добрата кола и той ще свърши останалото. Тимът дава всичко от себе си, за да му даде възможно най-добрия материал за работа. Прогнозите за състезанията в САЩ и Бразилия предполагат, че може да има и мокри състезания, а знаем, че на мокро Ферари показаха добра скорост през тази година.“

В същото време американските метеоролози не дават особени шансове за дъждовно време. Най-вероятно да завали било в събота срещу неделя, но шансовете за това били едва 20%.