Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Билети за Гран при на Тоскана се продават за над 1000 евро

Билети за Гран при на Тоскана се продават за над 1000 евро

1464
0
Муджело
снимка: Ферари

Гран при на Тоскана ще е първото състезание от сезон 2020 във Формула 1, което ще се проведе със зрители. Организаторите ще допускат до 2880 души на трасето във всеки един от дните. Надпреварата ще е Гран при №1000 за Ферари. При това положение цените на някои от билетите достигнаха сериозни стойности.

При толкова малко количество билети организаторите не дават възможност за купуване на общ за трите дни. Може да се взимат само такива за отделните дни. Най-евтиният билет за петък на Муджело е 188 евро. Стойността се повишава за квалификацията – до 375 и 600 евро. За деня на състезанието цените са от 750 до 1200 евро.

Това са най-високите цени, обявени досега от организатор на някоя от оставащите до края на сезона надпревари във Формула 1. От Истанбул парк възнамеряват да пуснат билети на символична цена от около 6,65 лева за ден и близо 20 лева за тридневен вариант. Турските организатори все още не са се договорили за провеждане на състезанието си с публика, но ги пускат в продажба другата седмица. В Сочи билет за три дни е 4990 рубли – около 111 лева.

Междувременно се появиха съмнения дали Гран при на Австралия през 2021 г. ще може да се проведе в Мелбърн

Ситуацията с коронавируса в страната се влоши и отделни региони и градове налагат карантини. Това може да се окаже пречка надпреварата да се състои на пистата Албърт парк.

Премиерът на Южна Австралия Стивън Маршал е предложил вариант на Формула 1: новопостроената писта Бенд Моторспорт Парк. Трасето е на 100 км от Аделаида и разполага с няколко различни конфигурации с дължини от 3,4 до 7,77 км. Пистата няма необходимия лиценз, но местното правителство е готово да помогне за организирането на състезание.

„Готови сме да разгледаме различни варианти. Бенд Моторспорт е една от най-хубавите писти в света. Трябва да помислим как да осигурим комерсиално събитието, но сме много заинтересовани от мероприятие, което ще повлияе позитивно на икономиката и имиджа на региона. Мисля, че имаме добър шанс да вземем Гран при-то, ако Мелбърн отпадне като вариант. Не искаме да им отнемаме състезанието, а да помогнем в случай на необходимост“, заяви Маршал.