Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 ще продължи сезона на Муджело и в Русия

F1 ще продължи сезона на Муджело и в Русия

1441
0
Муджело
снимка: Ферари

От Формула 1 официално потвърдиха, че след вече обявените 8 състезания сезонът ще продължи с още една надпревара в Италия. Тя ще е на пистата Муджело край Флоренция и ще се казва Гран при на Тоскана. Надпреварата ще се проведе на 13 септември, само седмица сред Гран при на Италия. Стартът на Монца е планиран за 6 септември на прочутата писта Монца.

Състезанието на пистата Муджело ще е Гран при номер 1000 за Скудерия Ферари и от Маранело дори се опитват да убедят ФИА и Либърти да бъдат допуснати тифози. Пистата е собственост на Ферари и не случайно „черните кончета“ направиха своите предсезонни тестове с болид от 2018 г. именно на това трасе. То е характерно с бързите си завои и дълги прави.

ФИА и Либърти потвърдиха и провеждането на следващото състезание – Гран при на Русия. Тя ще е на предварително планираната си дата – 27 септември в Сочи. За тази дата огромно желание да направят състезание имаха и португалците от пистата Портимао, но очевидно руснаците са надделели.

Така сезонът вече се състои от 10 надпревари, а предстои да бъдат уточнени и следващите дати на Гран при в Азия и евентуално Америка.