Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: F1 наистина трябва да обмисли обърнатия грид, новият симулатор ще заработи...

Биното: F1 наистина трябва да обмисли обърнатия грид, новият симулатор ще заработи до края на сезона

2541
0
Шарл Льоклер, Лоран Мекис, Матия Биното
Шарл Льоклер, Лоран Мекис и Матия Биното; снимка: Ферари

Матия Биното е убеден, че Формула 1 трябва наистина да обмисли въвеждането на обърната стартова решетка за спринтовете, които планира. През сезон 2022 те ще са шест. Повод за изявлението на шефа на Ферари в Гран при бе представянето на Люис Хамилтън в спринтовата квалификация на пистата Интерлагос. Пилотът на Мерцедес спечели квалификацията в петък, но след това бе дисквалифициран заради техническо нарушение. Той стартира последен, а на финала на 24-те обиколки бе пети. Гран при надпреварата бе 71 тура. Хамилтън бе десети на грида заради санкция от 5 места за смяна на двигател с вътрешно горене. В крайна сметка той спечели в Бразилия.

„Случват се много изпреварвания и е толкова интересно. Мисля, че наистина трябва да обмислим въпроса – за формата със спринта. И след като видяхме какво стана, мисля, че дори няма нужда от дебат“, заяви Биното

В скорошно проучване сред феновете на спорта, в което участваха близо 170 000 души, 68% бяха срещу обърнатата стартова решетка. Спринтът също не се радва на популярност, но ръководството на F1 упорства с провеждането му.

По отношение работата на ръководения от него отбор Биното сподели, че калибрирането на новия симулатор почти е приключило. Съоръжението е дело на Dynisma DGM и е създадено по конкретните изисквания на Ферари. За него ви разказахме подробно в брой 249 на ClubS1. Проектът е бил разработван в продължение на две години. Главният изпълнителен директор на британската компания Ашли Уорн е бивш инженер на Ферари, където работи от 2014 г. до втората половина на 2017 г. След това основава Dynisma DGM.

Проектът за новия симулатор е демонстрация на желанието на Биното да направи следващата крачка в тази област.

„Вече приключваме подготвителната работа. Сравнихме данните с тези от стария симулатор. Намерението ни е да използваме новия за подготовка за някое от състезанията в края на сезона. Така всичко ще е напълно готово за догодина“, каза Биното.