Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: F1 мисли за стартове през януари 2021 г. и двудневни уикенди

Биното: F1 мисли за стартове през януари 2021 г. и двудневни уикенди

1649
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари

Формула 1 може да удължи сезон 2020 до януари 2021 г. и отборите обсъждат двудневни състезателни уикенди, каза шефът на Ферари Матия Биното. Гран при сезонът е в принудителна пауза заради пандемията от COVID-19 и не е ясно кога ще започне. Главният изпълнителен директор на спорта Чейс Кери заяви, че целта на Либърти Медия е да проведе 15-18 надпревари.

„Постоянно водим разговори с останалите шефове на отбори и ФИА”

„Моментът е решаващ. Решихме да дадем пълна свобода на Кери и ФИА да редят календара, за да се върнем максимално бързо към състезанията. Проучваме различни идеи. Бихме могли да помислим за провеждане на два-три старта през януари. Това ще ни позволи да завършим сезона, а следващият започва през март, така че има възможност за подобен вариант. Настоящото затваряне на заводите ни дава шанс и за стартове през август, ако има условия за такива”, обясни Биното пред Скай Италия.

„Може да се направят и двудневни уикенди. Свободните тренировки се местят в събота, за да се справим с логистиката в случай на провеждани последователно състезания.”

Биното разказа, че работи от вкъщи след връщането от Австралия и е заедно със съпругата и децата си

„Най-голямата разлика в ежедневието за мен е, че мога да изкарам повече време със семейството си на обяд, вечеря. Това винаги е голяма радост. Но продължавам да работя. Всеки ден се чувам с хората ни и механиците. Изкарваме много време на телефона тези дни – от 8 сутринта.”

Шефът на Ферари се чувал ежедневно и със Себастиан Фетел и Шарл Льоклер. Той каза, че двамата пилоти са добре и във форма, допълвайки: „Шарл твърди, че все повече заприличва на Хълк!”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter