Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кери остава оптимист за F1 шампионата

Кери остава оптимист за F1 шампионата

792
0
Чейс Кери
Чейс Кери; снимка: Майкъл Потс

Главният изпълнителен директор на Формула 1 Чейс Кери направи официално изявление, след като осми старт от календара на Формула 1 пропадна. Гран при на Азербайджан бе отложена от организаторите. Със същия статут са още надпреварите в Бахрейн, Виетнам, Китай, Нидерландия и Испания. Австралия и Монако бяха отменени.

Кери е убеден, че шампионат през 2020 г. ще има, дори да започне значително по-късно от очакваното

„През изминалата седмица Формула 1, десетте F1 отбора и ФИА заедно взеха бързи и решителни действия в отговор на пандемията от COVID-19. В момента никой не може да бъде сигурен кога точно ситуацията ще се подобри, но това ще се случи и ние ще сме готови да се състезаваме отново. Решени сме феновете ни да получат шампионат през 2020 г.”, се казва в изявлението.

„Разбираме, че има сериозен потенциал за още отлагания на събития. Въпреки това заедно с партньорите ни очакваме сезонът да започне в някакъв момент през лятото с ревизиран календар от 15-18 старта. Както бе обявено наскоро, изтеглихме годишното затваряне на заводите към март-април, за да използваме лятото за надпревари. Очакваме и краят на сезона да е след планирания по принцип финал на 27-29 ноември. Подредбата и датите на състезанията ще се различават значително от оригиналния календар за 2020 г. В момента не е възможно да се даде повече информация за календар вследствие на постоянните промени в настоящата ситуация. Очакваме да получим по-ясни перспективи от всяка от страните-домакини, както и възможностите за пътуване, през идващия месец.”

„Възможността да провеждаме състезания през лятото ще ни даде шанс спортът да еволюира, експериментира и да пробва нови неща. Формула 1 заедно с отборите и ФИА планира да се върне на писта във възможно най-ранния момент. Ще продължим да получаваме съветите на здравните власти и експерти, тъй като основният ни приоритет е безопасността и здравето на феновете ни, обществата, които посещаваме и цялото Формула 1 семейство. Уверени сме, че ще се справим и ще дойдат по-добри дни.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.