Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Целта на Ферари е редовна битка за подиуми през 2021 г.

Биното: Целта на Ферари е редовна битка за подиуми през 2021 г.

2088
0
Шарл Льоклер, Себастиан Фетел
Шарл Льоклер и Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Ферари не си поставя за цел да се бори за титлата във Формула 1 през 2021 г., а да се бори отново редовно за подиуми, заяви шефът на Скудерията Матия Биното. Легендарният италиански тим изживява много труден сезон през 2020-та. От проведените досега 12 кръга от настоящия шампионат отборът има едва две класирания в топ 3.

„Нереалистично е да се смята, че Ферари ще се бори за световната титла догодина. Това, което трябва да постигнем, е отново да водим редовно битка за подиуми“, заяви Биното.

„Такава би трябвало да е целта ни. Сигурен съм, че отборът ще направи крачка напред. Сега е моментът за голяма промяна. Всички получаваме възможността за ново начало с правилата за 2022 г. И не само това – от януари догодина отново ще имаме възможност да работим по аеродинамиката. Това е чудесно предизвикателство и ще разбърка картите.“

Биното каза още пред Скай Спортс Италия, че промените в правилата се правят с правилните намерения: да се увеличи шоуто и да се намали разликата между колите на писта.

Ферари приложи редица промени в болидите си SF1000 през последните няколко състезания. В тима бяха доволни от развитието на колата, макар представянето на двамата им пилоти да е със сериозна разлика. Шарл Льоклер обясни, че промените и развитието се движат в съответствие с неговия стил на управление. След Гран при на Португалия пък Себастиан Фетел изрази съмнение, че колата му е идентична с тази на съотборника му. Биното бе категоричен, че двата болида са еднакви.