Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Погрешно е да се твърди, че Ферари имаше предимство в работата...

Биното: Погрешно е да се твърди, че Ферари имаше предимство в работата по проекта за 2022 г.

2239
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Отборът на Ферари не е имал предимство по отношение на работата върху болида си за 2022 г., настоя Матия Биното. Шефът на Скудерията заяви пред немския Билд, че в Маранело са започнали да се трудят по колата си тогава, когато и всички останали.

„Това е напълно погрешно“, отговори шефът на Ферари на въпрос дали е съгласен с твърдението, че в Маранело са имали предимство по отношение на работата си върху проекта за 2022 г.

Ферари имаше възможност да работи в по-голяма степен по болида F1-75, докато Мерцедес и Ред Бул водиха ожесточен двубой през сезон 2021. Някои важни разработки за задвижващата система например бяха въведени в края на миналата година. Това позволи на Скудерията да изпробва новостите си и да постигне сериозен прогрес.

„Всички получиха разрешение да започнат работа в аеродинамичния тунел и по симулациите на 1 януари 2021 г. Може да сме отделили повече внимание на проекта за 2022-ра, но стартовата точка за всички бе една и съща. Ние просто свършихме добра работа.“

„Не мисля, че имаме предимство спрямо останалите. Отборът с аванс става ясен едва след първите пет надпревари. Факт е, че взехме двойна победа в Бахрейн и два подиума в Саудитска Арабия като отбор, всички заедно: пилоти, механици, инженери и още много хора. В момента сме в много солидна позиция“, каза още Биното.

Президентът на Ферари Джон Елкан пък отбеляза в свое писмо до акционерите на компанията, че Шарл Льоклер и Карлос Сайнц са „най-добрият пилотски тандем на грида и започнаха отлично сезона“

Мълчанието на Елкан след първите две надпревари от сезон 2022 бе коментирано в Италия. Пресата там отбеляза, че той не е казал нищо за успехите на Скудерията. В някои коментари дори се питаха дали Елкан и ръководството не са били изненадани от прогреса на отбора.

Писмото на Елкан е цитирано в италианския вестник Гадзета дело спорт. В него той отбелязва, че петте подиума през 2021 г. са били обнадеждаващ знак, а сега във Ферари са изцяло съсредоточени върху сложните задачи за 2022 г.