Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: От Мерцедес изобщо не са отписали шампионата

Марко: От Мерцедес изобщо не са отписали шампионата

3372
0
Хелмут Марко
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко винаги създава новини и заглавия, но мнението му като че ли се променя доста често. Дни, след като обяви, че битката за титлата през сезон 2022 вероятно ще е между Шарл Льоклер и Макс Верстапен той заяви, че от Мерцедес не са се отказали да участват в борбата и може би ще има трибой между екипа от Бракли, Ферари и Ред Бул. Льоклер спечели в Бахрейн, Верстапен бе пръв в Саудитска Арабия, докато тимът на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел се бори с проблеми с болидите F1 W13. От Мерцедес нямат ясни срокове за преодоляване на грижите, макар Имола да бе спомената като цел. Жак Вилньов направо отписа тима от борбата. Марко обаче сподели друго в програма на австрийската телевизия Сервус след първоначалната си почти категорична оценка.

„Хамилтън е само на 9 точки зад Верстапен. Те изобщо не са отписали шампионата. Със сигурност ще се завърнат (в борбата). В крайна сметка вероятно ще има тройна битка“, заяви Марко.

78-годишният австриец не пропусна да наблегне на сравнението, което с Кристиан Хорнер постоянно правят между Ред Бул и Ферари, откакто бе основана компанията Ред Бул Пауъртрейнс

Съпоставката тръгна от това, че в Милтън Кийнс обединяват конструирането на колата и това на задвижващата система – също като Скудерията. Разликата в момента е, че агрегатите, носещи бранд Ред Бул Пауъртрейнс, всъщност са произведени и сглобени в развойния център на Хонда в Сакура, Япония. Споразумението е за този сезон. От Ред Бул отправиха молба сътрудничеството да продължи в този му вид до края на 2025 г. Все още не е ясно какъв е бил отговорът на Хонда.

Следващата стъпка за Милтън Кийнс е сравнение с Ферари и в други аспекти.

„Ферари работи като нас“, заяви Марко. „Има страст, емоция, спортсменство, респект. И се усеща във всеки аспект. Имаме конкурентни взаимоотношение, но при спазване на спортните правила. Вижда се не само между пилотите, но и в техническите конструкции.“