Начало Избрани Биното: Карлос придобива все повече увереност с болида на Ферари

Биното: Карлос придобива все повече увереност с болида на Ферари

939
0
Карлос Сайнц., Ферари
Карлос Сайнц, снимка Венелин Николов

Шефът на отбора на Ферари Матия Биното заяви, че Карлос Сайнц „придобива все повече увереност“ с болида на Скудерията след изминаването всяко следващо състезание. От своя страна това позволява на испанеца да подобри скоростта.

Най-пресния пример бе надпреварата в Канада, където Сайнц завърши на второ място веднага зад победителя в състезанието Макс Верстапен. Пилотът на Ферари преследваше своя съперник от Ред Бул в последните етапи на състезанието.

След трудния старт на кампанията през 2022 г. , по време на който изглеждаше, че трудно се адаптира към болида на Ферари F1-75,  на Сайнц възстанови сезона си в Маями след като финишира трети. Оттогава неизменно завършва сред първите четирима. Изключение прави надпреварата в Баку, където хидравлична повреда принуди испанеца да се оттегли след само осем обиколки.

Макар че първата победа в Гран при досега се е изплъзвала на пилота на Скудерията. От друга страна, постоянството и формата на Сайнц предполагат, че тя ще дойде съвсем скоро.

Въпреки че е щастлив да види как пилотът му навлиза в ролята си, Биното не беше изненадан от темпото на испанеца в Монреал.

„Честно казано, това не беше изненада. Ако погледнете симулацията на състезанието в петък, Карлос вече беше много силен. Намирахме се много близо до Ред Бул по отношение на скоростта в дълга серия от обиколки.“

„Знаехме, че можем да се борим за успех. Нямам представа колко по-близо щяхме да сме ако условията бяха останали непроменени. Знаем, че колата ни е конкурентоспособна.

„Карлос придобива все по-голяма увереност в болида на Ферари. Освен това кара все по-енергично. Хубаво да се видят такива неща. Той със сигурност беше също толкова бърз, ако не и малко по-бърз от Макс.“

„Сигурен съм, че в следващите състезания той ще докаже, че е претендент за победата в едно състезание.

„Доволен съм от начина, по който кара в последните няколко старта. За нас като Скудерия е важно, че можем да разчитаме и на него и да знаем, че може да бъде много бърз и постоянен.“

Въпреки това Биното посочи, че Сайнц трябва малко да подобри формата си в квалификациите..

27-годишният пилот бе изпреварен от съотборника си Шарл Льоклер във всяко съботно състезание този сезон. Изключение прави Гран при на Канада, където състезателят от Монако получи наказание и потегли от дъното на стартовата решетка.

За да спечелиш при такава близка борба с Ред Бул и Макс, трябва да си перфектен през целия уикенд“, настоя Биното.

„Може би Карлос трябва да бъде перфектен в квалификациите. Това може би му костваше възможност за по-добро класиране. Все пак едно е да си на първа позиция, а съвсем различно е  да преследваш колите пред теб.“