Начало Избрани Биното: Льоклер е готов да атакува с новия двигател на Ферари

Биното: Льоклер е готов да атакува с новия двигател на Ферари

4150
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка Ферари

Гран при на Канада беше трудна за Шарл Льоклер. Въпреки всичко шефът на отбора на Ферари Матия Биното вярва, че тя ще даде на състезателя от Монако по-силна основа за предстоящите състезания.

След като задвижващият му агрегат се взриви по време на Гран при на Азербайджан, Льоклер замина за Монреал, знаейки, че уикендът му ще бъде компрометиран от наказанията на стартовата решетка. Те бяха заради използване на повече резервни компоненти за двигателя.

Влязохме в този уикенд, знаейки, че ще трябва да ограничим щети. [Това беше] нещо, което решихме много скоро след Баку“, каза Биното.

Това бе нещо, за коетоарл] знаеше одавна. Поради това имаше време да го усвои и да се подготви за състезателния уикенд„.

Той се фокусира върху състезателната си програма, знаейки, че ще стартира от задната част на стартовата решетка за състезанието“, продължи Биното.

Дори петъчната и съботната му програма бяха фокусирани върху обиколките с високо съдържание на гориво. Искахме да сме сигурни, че е подготвен за самото състезание.“

Въпреки че стартира от последна редица на стартовата решетка на писта, която не е известна с това, че насърчава изпреварванията, Льоклер направи солиден старт и изкара 41 обиколки с твърди гуми, за да изпревари тези, които спираха по-рано. В крайна сметка пилотът на Ферари завърши на пето място.

„Петата позиция е добър резултат имайки предвид ограничаването на щетите от старта в дъното на колоната. Шарл даде най-доброто от себе си, като навакса 14 места в Монреал.“

Дадох всичко от себе си“, повтори Льоклер. „Никога не е приятно да завършиш на пето място. Като се има предвид къде стартирахме и как се разви състезанието, това беше най-добрият резултат, който можехме да постигнем.“

Това беше просто едно от онези състезания, в които трябва да извлечеш максимален брой точки. Ние направихме точно това.“

Льоклер можеше дори да се пребори с двата Мерцедеса на Джордж Ръсел и Люис Хамилтън за място на подиума. За съжаление той бе забавен в бокса на Ферари. Заради това той не можа да бъде по-близо до лидерската група.

Все пак състезателят на Ферари изостава на 49 точки от Верстапен в шампионата на пилотите. Това е пълен обрат на ситуацията от началото на сезона след Австралия. Тогава когато Льоклер имаше подобна преднина пред своя съперник от Ред Бул.

Биното е убеден, че 24-годишният спортист е обърнал посоката след поредицата от неуспехи в последно време.

Сега вече имаме свеж силов агрегат за следващите състезания. До лятната пауза има четири състезания, които ще бъдат важни за него. Льоклер е готов да атакува с новия двигател на Ферари. Надяваме се да наваксаме възможно повече изоставането си.“

Резултатът от миналата седмица означаваше, че Ферари навакса четири точки в битката за шампионата при конструкторите. Сайнц завърши на второ място, докато вторият Ред Бул на Перес се оттегли от състезанието.

Шефът на Скудерията призна, че битката за титлата бързо се свежда до това кой има най-добра надеждност през целия сезон.

[Канада беше] състезание, което показа, че проблемите с надеждността могат да засегнат всички в настоящата ера на F1. Имаме някои от тези проблеми и в Маранело. Работим усилено, за да ги отстраним окончателно.

„Отправяме към Силвърстоун, където очакваме съперниците ни да представят някои актуализации. Със сигурност смятаме да сме конкурентоспособни във Великобритания.“

Сега очаквам с нетърпение Силвърстоун. Това е една от любимите ми писти в календара. Надявам се, че там ще успеем да спечелим възможно повече важни точки“, добави Шарл Льоклер.