Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Напълно грешно е да се твърди, че във Ферари сме №1

Биното: Напълно грешно е да се твърди, че във Ферари сме №1

2963
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Спортният директор на Ферари Матиа Биното заяви, че е напълно грешно да се твърди, че тимът му е най-отпред като скорост след предсезонните тестове във Формула 1 на пистата Каталуня.

Той обаче е доволен от факта, че Хамилтън смята, че в Скудерията са с половин секунда пред Мерцедес. В последния ден днес Люис и Себастиан Фетел постигнаха почти идентични времена с най-меките гуми С5.

„Опитваме се да разучим нашата кола и да разберем границите на скоростта и надеждността ни, каза Биното. – Тези дни бяха много важни в подготовката за целия сезон.

Доволен съм да знам, че Хамилтън смята, че ние сме по-бързи. Аз смятам обаче, че Мерцедес ще са много бързи в Австралия. Би било напълно грешно да мислим, че сме по-добри от тях. Не очаквам да са зад нас. А ако са, те ще са много близо.”

Запитан от какво е доволен най-вече от изминалите тестове, Биното заяви: „От това, че свършихме много работа. И че колата се държи според очакванията. Но не съм доволен от позицията, в която сме в момента. Бих искал да сме по-бързи и да сме по-издръжливи. Има много проблеми, които трябва да се видят.”

Според Биното колата е добре балансирана и лесна за каране, което се отчита и от пилотите. „Състезателите ни имат увереност да атакуват в завоите и при спиране, каза Матиа. – Но да сме добре балансирани тук в Барселона, не означава, че същото ще е на всички писти. Всяко трасе има различни характеристики.”