Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Резултатите от тестовете на новия агрегат са добри, няма да минат...

Биното: Резултатите от тестовете на новия агрегат са добри, няма да минат 21 години без титла

4156
0
Шарл Льоклер, Матия Биното
Шарл Льоклер и Матия Биното; снимка: Ферари

Резултатите от тестовете на новата задвижваща система на Ферари са многообещаващи, заяви шефът на Скудерията Матия Биното. Тимът от Маранело изживява много труден сезон във Формула 1 и се надява да постигне напредък през следващата година. Биното сподели наскоро, че целта първоначално ще е връщане към битка за подиуми.

„В момента не разполагаме с най-добрия двигател. Вложихме много в развитието на задвижващата система за 2021 и 2022 г. В момента двигателят е на стендовете и мисля, че обратната информация е многообещаваща – и като представяне, и като издръжливост“, обясни Биното

„За изпитанията има ограничения и от нас зависи как планираме тестовете. Трябва да сме дори творци в подхода си към тези изпитания. Дори и при наличието на лимити обаче, според мен има място за подобрение. И съм доволен от онова, което виждам като резултати“, допълни той пред Скай Италия.

Биното каза още, че екипът на Ферари и друг път е преживявал трудни моменти.

„През последните години неколкократно сме водили борба за победи и титли. Същевременно е имало години без успехи като 1990 или 1994-та. 2020-та е особено трудна не само заради нашите проблеми, а и в общия контекст на коронавируса. Не бяхме в състояние да се развиваме и подобряваме колкото се надявахме. Но 2020-та ще е изключение като сезон. Убеден съм, че няма да минат 21 години (без титла)“, добави той.

Последната титла при пилотите на Ферари е с Кими Райконен от 2007 г. При конструкторите Скудерията триумфира за последно през 2008-ма.