Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Новостите за Сочи са малки. Вероятно няма да променят голямата картина

Биното: Новостите за Сочи са малки. Вероятно няма да променят голямата картина

5541
0
Себастиан Фетел, Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Ферари ще има някои аеродинамични подобрения за Гран при на Русия, но те няма да са кой знае колко големи. Шефът на Скудерията Матия Биното допълни, че новостите едва ли ще променят особено представянето на тима.

„Беше много разочароващ уикенд [на Муджело]. Шарл [Льоклер] и Себастиан [Фетел] сториха каквото можаха с оглед нивото на колата. Работим упорито, за да поправим проблемите на колата ни, но това не е задача, която може да се реши за една вечер или с няколко новости. Трябва сме честни със себе си и с феновете. Това не означава, че няма да имаме нови решения до края на сезона, но е необходимо да сме реалистично настроени.“

„Новостите за Сочи са малки. Вероятно няма да променят голямата картина. Трябва да премислим предстоящите си развойни проекти, особено с оглед на 2021 г.“, обясни Биното

Главният изпълнителен директор на Ферари Луис Камилери заяви на Муджело, че екипът „се намира в дупка“.

„Каквото и да кажа, ще прозвучи като извинение, а ние не се извиняваме. Във Формула 1 постоянно се борим с времето. Няма магическо решение. Свалям шапка на Мерцедес, свършили са фантастична работа. Ще видим дали новите правила за 2022 г. ще създадат друга среда. Надяваме се да е така“, допълни той.

По-рано този септември Камилери заяви, че ръководството на Ферари има пълно доверие на Биното и екипа му.

„За съжаление в миналото е имало твърде много натиск и уволнения. Слагам край на това. Искам да осигуря стабилност въпреки невероятното напрежение в отбора, особено от страна на италианските медии, които са доста брутални на моменти и искат да хвърчат глави, но това не е решение. Ситуацията трудно ще се подобри през 2021 г.“, каза още Камилери.

След представянето в Гран при на Тоскана пресата в Италия отново не пожали Скудерията

„Когато Ферари иска да отбележи славното си минало, Мерцедес доминира на пистата на Скудерията. Всякакво празнично настроение бе изтрито моментално от горчивината от тази катастрофална 2020 г.“, написа Гадзета дело Спорт.

Тутоспорт отбеляза, че тимът потъва във все по-дълбока криза и не се вижда изход.

„Първата Гран при на Муджело ще се започни с още една катастрофа за Ферари. Празнуването на великото минало бе засенчено от безнадеждното настояще“, допълни Ла Република.