Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Няма нищо вярно в слуховете за уволнението ми. Заедно с президента...

Биното: Няма нищо вярно в слуховете за уволнението ми. Заедно с президента Елкан решихме да пуснем опровержението

970
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари

Иван Тенчев, Абу Даби. Матия Биното е разговарял с президента на Ферари Джон Елкан при появата на слуховете за уволнението му от Скудерията по-рано тази седмица. В италиански медии се появи информация, че той ще бъде освободен от поста си ръководител на тима във Формула 1. Гадзета дело спорт дори пусна публикация, твърдяща, че това вече е станало и на мястото на Биното ще дойде настоящият шеф на Алфа Ромео/Заубер Фредерик Васьор.

По време разговора си Биното и Елкан заедно решили да пуснат краткото опровержение, което публикуваха от Ферари. Шефът на Ферари в F1 бе попитан днес на пресконференцията на шефове на отбори дали категорично може да каже, че догодина пак ще ръководи Скудерията.

„Това очевидно не е мое решение, но съм доста спокоен. Водя конструктивен и отворен диалог с шефовете на компанията, особено с президента Елкан“, отговори Биното

„Ферари е най-обичаният отбор. Себ (Себастиан Фетел – б.а.) веднъж каза, че всички са фенове на Ферари. А когато има толкова много страст, има и много критики. При появата на слухове се чухме с президента и заедно решихме да пуснем опровержението. Няма нищо вярно в тези приказки“, допълни ръководителят на Ферари.

Той подчерта още веднъж, че поставената на Ферари цел за сезон 2022 не е била да се бори за титлата. Предварителната програма винаги е била тимът да се върне в челото и в борбата за победи, а това бе постигнато през тази състезателна година.

„Появиха се слабости и ние работим, за да ги отстраним. Аз и всички в екипа сме съсредоточени върху това да подобрим всичко за догодина. Нямахме най-бързата кола на грида, но постигнахме целта си отново да сме конкурентоспособни. Никой не очакваше да сме толкова силни в началото на сезона“, допълни Биното

Засега слуховете относно Биното поутихнаха, но в Италия продължават анализите на представянето на Ферари през 2022 г. Обсъжда се дали смяна шефа на отбора ще се отрази добре на екипа. Според една от информациите уволнението на Биното ще доведе до напускане още на спортния директор Лоран Мекис (който щял да отиде в Хинвил да замести Васьор) и главния стратег Инаки Руеда.