Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Италия отново се говори за уволнение на Биното от Ферари

В Италия отново се говори за уволнение на Биното от Ферари

1876
0
Джон Елкан, Матия Биното
Джон Елкан и Матия Биното; снимка: Ферари

Уикендът за Гран при на Бразилия бе поредният с проблеми във Ферари и в Италия отново се заговори за евентуално уволнение на шефа на тима Матия Биното. През последните години той се ползва с почти безрезервната подкрепа на президента на компанията Джон Елкан и главния изпълнителен директор Бенедето Виня. Ситуацията във Ферари през сезон 2022 обаче е такава, че призиви за изгонването на Биното има почти постоянно. Последната информация е на италианския журналист Лео Турини в коментара му след надпреварата на пистата Интерлагос.

Шарл Льоклер е прав, смятайки, че шансовете му за успех в Бразилия пропаднаха заради неудачната маневра на Ландо Норис, отбраняващ се при неговата атака. Мислещите другояче не разбират какво означава „състезателен инцидент““, написа Турини.

„От друга страна, Льоклер не бе прав да иска по радиото съотборникът му да го пуска. В крайна сметка не става дума за титла, а за теоретична възможност за второ място в шампионата. А и определено не разбирам защо Карлос Сайнц, който бе в топ 3, да е длъжен да прави подобни отстъпки на съекипника си.“

„Същевременно няма съмнение, че атмосферата в Скудерията не може да се определи като нормална. Не мога да гарантирам за достоверността, но има слух, че Биното е на ръба на уволнението. Информацията се разпространява вече повече от седмица“, продължи Турини

„Винаги съм се придържал към една и съща позиция много отдавна: шефът на състезателното подразделение на Ферари трябва да има пълното и безусловно доверие на ръководството на компанията. Ако то липсва, всичко приключва. Предполагам, че в бъдеще ще се върнем към тази тема“, допълни той.

Твърди се, че двама души биха могли да са кандидати за мястото на Биното. Единият е настоящият шеф на Алфа Ромео/Заубер в F1 Фредерик Васьор. Другият е Антонело Колета, който ръководи успехите на Ферари в GT.

„Елкан със сигурност ще подчертае двойния успех на Мерцедес пред Биното. Много се говори, понякога някои неща са неизбежни. Промяната не гарантира успех, но Биното трябва да остане единствено ако висшето ръководство му има доверие“, каза още Турини.