Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното обясни стратегията: Защитавахме позицията на Фетел от Верстапен

Биното обясни стратегията: Защитавахме позицията на Фетел от Верстапен

4197
0
Себастиан Фетел, Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер поиска обяснение на стратегията, вследствие на която се озова зад съотборника си Себастиан Фетел по време на Гран при на Сингапур и шефът на Ферари Матия Биното го даде. Той заяви, че екипът му е трябвало да предпази немския пилот от Макс Верстапен, както и да опитат с този пит да изпреварят Люис Хамилтън.

„Себастиан трябваше да влезе в бокса пръв, защото Макс Верстапен се канеше да направи пит – защитавахме позицията му. Това бе и най-добрата възможност да опитаме да изпреварим Хамилтън”

„В следващия тур щяхме да викнем Шарл и екипът в пита щеше да е свободен за него – беше важно двамата ни пилоти да не спрат в една и съща обиколка. Но без съмнение този момент бе точният за бокса на Себастиан. Смятам, че след това той вървеше много добре с новите си гуми и така се оказа пред Шарл – това са състезанията. На този етап нямаше как Шарл да влезе в бокса, тъй като не спираш от първа позиция в състезание. А прозорецът бе точен за Себ”, заяви Биното.

Той допълни, че е обсъдил ситуацията с мениджъра на Льоклер Никола Тод.

„Казах му, че Шарл е ядосан, разочарован и това е положително, тъй като е правилното настроение за един истински състезател. Но му обясних, че когато види голямата картина, бързо ще разбере причините за избора ни. За мен е важно Шарл да е щастлив и доволен за тима, взехме двойна победа. Очевидно е, че за него това е изтървана победа, но ситуацията бе може би… обърната в Белгия. Това е.”

Биното допълни още, че се радва на успеха, тъй като е постигнат на съвсем различна писта от последните две трасета, на които Льоклер триумфира

Според него победата, при това двойна, бе неочаквана за съперниците.

„В началото на сезона нямахме никакъв късмет за разлика от сега. Трябваше да спечелим някои състезания, а не успяхме. Сега взехме три поредни победи. Отборът се справи със ситуацията, стратегиите и спиранията в бокса много добре. Чудесна работа на Себ, той заслужаваше да спечели. Шарл направи забележителна квалификация, а след това и стабилно състезание. Колата е добра, постоянно я подобряваме и отборът се справя чудесно. Няма съмнение, че всички сме много щастливи от тази победа.”