Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното очаква да види какво ще донесат промените във Ферари

Биното очаква да види какво ще донесат промените във Ферари

2378
0
Себастиан Фетел
Фетел пред Льоклер в Австралия, снимка: Ферари

Спортният директор на Ферари Матиа Биното заяви, че в предстоящото състезание в Бахрейн очаква да види ефекта от промените, които тимът му е направил след неуспешната Гран при на Австралия.

На Албърт парк пилотите на Скудерията Себастиан Фетел и Шарл Льоклер останаха едва 4-и и 5-и, като състезателното им темпо беше доста лошо. Те завършиха на близо минута зад победителя Валтери Ботас с Мерцедес.

„Пистата Сахир има много различни характеристики от тази в Австралия, заяви Биното. – В Бахрейн сцеплението и спирането са ключови фактори. В предстоящото състезание като отбор трябва да се уверим, че сме разбрали слабите ни страни от Австралия, и че сме ги коригирали.

Заради тях не можахме напълно да разкрием потенциала на колата. В Бахрейн очакваме да видим ефекта от промените, които направихме. Наясно сме, че нашите опоненти пак ще бъдат много силни. Като имаме предвид това, нямаме търпение да се върнем на пистата и да се изправим срещу тях.“

Фетел от своя страна заяви, че очаква състезателният уикенд на Сахир да не бъде лесен. „Трудно е да намериш правилния ритъм в пустинята, каза Себастиан. – Най-вече заради пясъка, който ветровете носят на пистата. Всяка обиколка е различна. Това може да бъде решаващ фактор, особено в квалификацията. На тази писта се допускат повече грешки.“