Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното отговори на предположенията на Хамилтън относно скоростта на Ферари

Биното отговори на предположенията на Хамилтън относно скоростта на Ферари

8134
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари

Матия Биното отговори на предположенията на Хамилтън относно скоростта на Ферари. Преди няколко дни седемкратният световен шампион каза, че Скудерията има невероятна скорост и може да бъде в собствена лига. 

Пилотът на Мерцедес оглави таблицата в първия предсезонен тест на Формула 1 в Барселона. Също така той заяви, че е впечатлен от темпото на болида на Ферари F1-75 и предположи, че италианската компания може би ес няколко месеца напредспрямо своите съперници. Екипът от Маранело е начело в класацията за най-много направени обиколки след изпитанията на Каталуния.

Може да се предположи, че във Ферари може би не са направили много разработки по автомобила [за 2021 г.] и просто са вложили всичко в тазгодишния болид, каза Хамилтън след първия ден от състезанието на пистата Каталуния.

Означава ли това, че са с няколко месеца напред? Или пък друг екип е толкова напред? Ще изчакаме и ще видим.“

Когато Биното бе уведомен за коментара на Хамилтън, шефът на Скудерията отвърна на предложението на седемкратния световен шампион.

Сигурен съм, че когато пристигнем в Бахрейн, те ще са напред с няколко месеца!“ пошегува се инженерът от швейцарски произход пред Скай Спортс.

Мисля, че все още е много трудно да се прецени представянето и относителната конкурентоспособност между отборите. За нас беше важно да съберем данни и мисля, че можем да бъдем доволни от количеството обиколки, които направихме. Всичко ще бъде анализирано в Маранело„, обясни Биното. 

Темпото и издръжливостта на F1-75 в Испания трябва да спомогне за по-добри резултати за Скудерията преди началото на сезона, в който тя се надява да се бори с Ред Бул и Мерцедес.

В Барселона Биното каза, че за момента предсезонната програма на Ферари се развива по план.

Мисля, че досега автомобилът върви добре или се държи без големи проблеми, каза той.

„Досега е извършено правилно. Ще бъде ли това достатъчно? Не бива да забравяме, че миналата година в края на сезона изоставахме от най-добрите с поне секунда на обиколка.

Вярваме, че за нас ще е добре да се върнем към конкурентоспособността си през 2022 г. Но все още е много рано да се съди.“