Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Подценихме слабостите и ограниченията на колата ни

Биното: Подценихме слабостите и ограниченията на колата ни

2690
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Венелин Николов

Шефът на Ферари Матиа Биното смята, че тимът му е подценил слабостите и ограниченията на концепцията на колата. И това е причината тя да бъде развита в грешна посока през тази година. Биното призна в тази връзка, че в момента не мисли за титлата, а това как Ферари да се справи с проблемите си.

След 7 кръга от сезона се оказа, че концепцията на болида SF90 с висока скорост на правите и по-малко притискане в завоите не е най-удачната. С много по-добро темпо в бавните завои и по-ниска максимална скорост Мерцедес спечели всички състезания през сезона.

„Дали ще спечелим титлата не е въпрос, който си задавам в момента, обясни Биното пред немския Auto Motor und Sport.

– Ще ни са нужни 2 или 3 ъпгрейда, за да можем да се борим с Мерцедес на всяка писта. Не очаквайте появата на Б-версия на колата ни.

Развихме автомобила в грешната посока, защото подценихме слабостите и ограниченията на пакета ни. Концепцията на болида ни не пасва на гумите през тази година. SF90 не е от най-добрите по отношение на максималната притискаща сила. А след като не ни достига притискане, това води до трудното загряване на гумите и запазването им в работния прозорец.”

Биното завърши, че приоритет за Ферари е да разбере правилно какви са проблемите на колата и да реагира по възможно най-добрия начин.