Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Прогресът на Ферари се дължи и на опита на тима, и...

Биното: Прогресът на Ферари се дължи и на опита на тима, и на подобрения инструментариум

2574
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Матия Биното, Ферари
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц и Матия Биното; снимка: Ферари

Тимът на Ферари спечели първата Гран при от сезон 2022 във Формула 1, изпусна победата във втората, но и в двете състезания и двамата пилоти на екипа Шарл Льоклер и Карлос Сайнц бяха на подиума. Шефът на Скудерията Матия Биното отбеляза, че дълго чаканото завръщане на отбора в челото на колоната се дължи както на по-големия опит на хората в него, така и на подобрения инструментариум, с който работят.

„Шоуто беше страхотно с двама силни пилоти в битка за победата. В крайна сметка нещата не се получиха за нас, но отново бяхме конкурентоспособни. Страхотен старт на сезона, взехме 78 точки от възможни 88 в рамките на 2 състезания. Това определено е значително постижение и можем да сме удовлетворени“, отбеляза шефът на Ферари

„И Шарл, и Карлос се справиха добре. Демонстрираха ясно мислене, особено в ключови моменти, което помогна да спечелим колкото се може повече точки. Няколко инцидента повлияха на изхода, но все пак поздравления за Макс [Верстапен] и Ред Бул, които бяха наистина силни. Продължаваме към следващите кръгове – в Мелбърн и на Имола, където ще се постараем да извлечем максимума от колата си.“

Биното отбеляза, че болидът F1-75 е дело на вече опитния екип в Маранело, който бе сформиран преди няколкото години

„През 2017 г. току-що бях повишен в технически директор, други млади специалисти също получиха по-високи назначения. Тези инженери постигнаха сериозен прогрес, по-опитни са. Освен това отборът израсна не само по отношение на работещите в него хора, а и като инструментариум за конструиране и развитие. Симулаторът, аеродинамичният тунел, CFD работата и т.н. Понастоящем оборудването ни е по-добро“, каза още Биното.

„F1-75 е демонстрация на всичко гореизброено, защото тази кола е резултатът от работата на хората в Маранело и средствата, които те използват. По-подготвени сме да свършим работата си в сравнение с предходни сезони. Но да, има ограничение на бюджетите и трябва да сме и по-внимателни“, добави Биното.