Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Производители на двигатели не би трябвало да влияят при избор на...

Биното: Производители на двигатели не би трябвало да влияят при избор на пилоти

2182
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Поредното неразбирателство между Тото Волф и Кристиан Хорнер – този път по отношение на Алекс Албон, шансовете му за връщане като титуляр във Формула 1 и интереса от страна на Уилямс – предизвика и вниманието на Ферари. Шефът на Ред Бул обвини индиректно Мерцедес, че се опитва да блокира преминаването на 25-годишния състезател в екипа от Гроув. Волф отговори, че Ник де Врис заслужава да е в F1. След това посочи, Албон трябва да бъде освободен от договора си с Ред Бул, за да премине в Уилямс.

„Вярвам, че каквото се случва между един отбор и един пилот трябва да е между тима и състезателя и като производители (на двигатели) не би трябвало да влияем“, заяви Биното по този повод

„Ако пилот получи възможност да кара, просто би трябвало да се възползва от този шанс, независимо откъде идва. Ако тимът иска да му даде място, то какво друго има? Това е.“

Същевременно двата отбора, използващи задвижващи системи на Ферари – Алфа Ромео и Хаас не само се консултират със Скудерията, но и предоставят места за пилоти от академията на тима от Маранело. И Антонио Джовинаци, и Мик Шумахер получиха титулярни позиции благодарение на позициите си в италианския екип. Калъм Илот – друг кадър на академията на Ферари – пък е резервен състезател на отбора от Хинвил.

„Ще имаме пилот на Ферари, дори да не е Мик“, посочи наскоро шефът на Хаас Гюнтер Щайнер

Хорнер също не пропусна да коментира казаното от Волф за освобождаване на Албон от договора му с Ред Бул. Според него подобна позиция била „леко необичайна“.

„Това показва огромно влияние. Но съм сигурен, че в Уилямс избират пилотите, които там искат и нямат ограничения. Имахме много продуктивни дискусии с Уилямс и Алфа [Ромео] и очаквам ситуацията да има решение до седмица или някъде там“, допълни ръководителят на Ферари във Формула 1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Albon (@alex_albon)