Начало Избрани Биното: Третото място при конструкторите ще даде спокойствие на Ферари през зимата

Биното: Третото място при конструкторите ще даде спокойствие на Ферари през зимата

1669
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка Ферари

Директорът на Ферари Матия Биното каза, че отборът няма да бъде напълно доволен от третото място при конструкторите. Въпреки това този резултат ще задържи положителната атмосфера в екипа по време на зимната пауза. 

Ферари има ключови позитиви, които може да извлече от завършването на трето място в класирането тази година. Целта на Скудерията е да остане пред директните си съперници от Макларън. Въпреки това според Биното тази година е поредната, в която отборът на Ферари не е успял да постигне истинската си цел.

Ранният червен флаг в Саудитска Арабия попречи на пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. Двамата прекараха голяма част от състезанието на седма и осма позиция и дори водеха битка помежду си в последните обиколки. До момента италианците имат комфортен аванс от 38.5 точки пред Макларън, а Льоклер е с преднина от 8.5 точки пред съотборника си.

„Страхотно е да завършим трети. Мисля, че това е наистина най-доброто, което можем да направим през тази година. Знаем каква е истинската цел на Ферари. Според хипотезите сме най-добрите, но все още не сме на нужното ниво за това“, сподели Биното.

„Но мисля, че по някакъв начин можем да бъдем доволни от този сезон. Вече гледаме напред към следващата година. Третото място при конструкторите ще даде спокойствие на Ферари през зимата. Опитваме се да направим възможно най-добрата кола за 2022“.

Ферари беше първия тим, който затвори фабриката си когато започна пандемията от COVID-19. Също така имаше много затруднения заради всички ограничения. Уикендът в Саудитска Арабия включваше катастрофи и за двамата пилоти, което повлия негативно на тяхното представяне. Матия се надява спечелването на ценни точки в последния старт да помогне за повишаването на духа в екипа преди завръщането му в Италия.