Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Външното възприятие е подвеждащо. Не е трудно да се справяме с...

Биното: Външното възприятие е подвеждащо. Не е трудно да се справяме с пилотите си

1633
0
Себастиан Фетел, Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Себастиан Фетел и Шарл Льоклер са чудесен тандем, а не експлозивно дуо, заяви шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното. През 2019 г. той често трябваше да укротява страстите на пилотите си, докато в Бразилия се стигна до директен сблъсък помежду им. Въпреки това Биното е убеден, че не е прекалено трудно да се справи с Фетел и Льоклер.

„Пилотската ни двойка е страхотна, а не експлозивна. Пилотите ни са много бързи и изключително амбициозни. Извън колите обаче Себастиан и Шарл се отнасят добре един с друг”, обясни той пред немското издание auto motor und sport.

Биното каза също, че атмосферата в екипа е добра и състезателите са много открити един с друг

„Външното възприятие е подвеждащо. Те разговарят, обменят информация, много са открити. Не смятам, че е трудно да се справяме с тях.”

Според шефа на Ферари съперничеството между Фетел и Льоклер всъщност е било с положителен ефект за тима. Той добави, че немският пилот известно време не е бил достатъчно уверен зад волана на SF90.

„Колкото повече аеропритискане имаше колата, толкова повече се връщаше самоувереността на Себастиан. Времената му се подобряваха, а Шарл бе добра отправна точка за него. Освен това го караше да натиска повече. Себ е опитен, много аналитичен. Опитва се да разбере какво става. Остана спокоен, работи по проблема и разбра какво трябва да подобри – и у себе си, и в колата.”

„Станалото в Бразилия не трябваше да се случва. Колкото и малък да бе контактът, последиците бяха огромни. В крайна сметка резултатът бе нула точки за Ферари, а това не е хубаво. Не беше някаква налудничава маневра, но трябва да си малко по-внимателен, ако караш срещу съотборника си. Пилотите ни са наясно, че станалото е неприемливо. Обсъдиха го насаме и знаят, че отборът винаги е на първо място.”