Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното иска стабилност и спокойствие в Маранело

Биното иска стабилност и спокойствие в Маранело

100
0
Джон Елкан,Серджо Маркионе

Техническият директор на Ферари Матиа Биното е поискал от шефовете на тима стабилност на позициите на всички в тима, спокойствие и яснота в каква посока ще се работи, за да може тимът от Маранело да спечели титлата във Формула 1.

Това съобщава Corriere della Sera, позовавайки се на информация на своите кореспонденти Даниеле Спариши и Джорджо Теруци.

В дните след Гран при на Абу Даби Биното е поиска среща с босовете, на която е обсъждано бъдещето на тима. Биното е обявил, че иска да остане в тима, въпреки офертите от няколко отбора, и да продължи недовършената си мисия да върне титлите в Маранело.

За да се случи това, той е изразил мнение, че трябва да има яснота в работата, стабилност на основните позиции в тима и спокойствие.

Смята се, че неочакваната смърт на президентът на ФИАТ-Крайслер и Ферари Серджо Маркионе миналото лято е довела до сериозно объркване в тима от Формула 1, на което се отдават и проблемите на отбора през втората половина от отминалия сезон.

В тази връзка новият президент на Ферари Джон Елкан е започнал по-често да посещава Маранело в последно време, за да се опита да съживи стабилността и увереността в екипа.