Начало Списание Битка за надмощие

Битка за надмощие

38
0

Изминалият месец бе белязан от поредната битка за надмощие във Формула 1. Този път обаче тя не е между отбори или за влияние върху промяната на правилата, а за подкрепата вътре в тима на Макларън.
Британската преса употреби цялото си огромно влияние, за да смачка Фернандо Алонсо и да убеди, че младият Люис Хамилтън е всъщност правилният избор на тима за пилот, на когото трябва да се заложи в битката за титлата.
Двамата логично влязоха в центъра на вниманието, още повече, че на състезанието в Монако направо смазаха конкуренцията с огромна преднина.
Хамилтън е наистина чудесен, но лично според мен е твърде прибързано да бъде залагано на него. Рон Денис неслучайно заяви, че тепърва англичанинът ще трябва да се докзва при огромно напрежение и неприятни ситуации.
Грешката му в тренировките в Монако, загубата на най-важната квалификация в годината чудесно илюстрират всичко това. Иначе Хамилтън е наистина чудесен и на пистата, и извън нея и това е само част от нашите теми този месец.
Алонсо обаче определено е наясно с цялата ситуация и начинът, по който да се справи с нея. Това пролича както от разговора ни в Монако, така и от карането му и поведението му навсякъде.
На този фон представянето на съперниците от Ферари, пък и на останалите, поизбледня, но не за дълго. Пилотите се адаптират наистина великолепно към промените в колите и това е друга, надявам се интересна тема, която ще търпи развитие и на следващите писти, където дадени конфигурации ще са много по-успешни.
Друго изключително събитие от изминалия месец бе първата поява на Михаел Шумахер в падока и това ни даде повод, заедно с колеги фотографи, да щриховаме живота му през изминалите месеци.
Ферари пък става на 60 години и решихме да илюстрираме целия славен път на компанията със специално подготвената и предоставена ни серия от постери, показващи най-важните събития за легендарната италианска фирма.
У нас страстите в картинга и рали спорта се разгарят все повече и макар и малко нервна, средата става все по-вълнуваща. В автомобилния бизнес конкуренцията също се засилва и това личи и по премиерните събития и всичко, случващо се в нашата страна в последните дни и седмици.

Иван Тенчев