Начало Избрани Бивш кадър на Мерцедес ще заеме поста генерален секретар на ФИА

Бивш кадър на Мерцедес ще заеме поста генерален секретар на ФИА

995
0
ФИА
снимка: Спас Генев

Международната автомобилна федерация (ФИА) официално потвърди, че генералният секретар по спорта и изпълнителен директор на F1 Петер Байер напуска поста си.

В качеството си на генерален секретар по спорта, Байер отговаряше за дейността на спортния отдел на ФИА. Той представлява спортните клубове на ФИА по целия свят. Сега той напуска организацията, след като заемаше тази длъжност от 2017 г.

От 2021 г. насам той заемаше и длъжността изпълнителен директор на F1.

„ФИА сърдечно благодари на Байер за постиженията, с които допринесе за развитието на моторните спортове през последните пет години.“

По-специално, заедно с цялата спортна дивизия ,той ръководи изграждането на пирамидата на едноместните автомобили от картинга до F1, създаването на новия световен рали-рейд шампионат (W2RC), както и подобряването на безопасността и устойчивостта във всички дисциплини.“

ФИА му пожелава всичко най-добро занапред. “

Австриецът временно ще бъде заменен от Шайла-Ан Рао . Наскоро тя е била назначена за директор в екипа на президента. Преди това е изпълнявала длъжността  шеф на юридическия отдел на Мерцедес в F1 и специаленличен  съветник на Тото Волф.

Преди това е била директор по правните въпроси във ФИА от средата на 2016 г. до края на 2018 г.