Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бивш мениджър съди Рикиардо за 10 млн. паунда

Бивш мениджър съди Рикиардо за 10 млн. паунда

1261
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Бившият мениджър на Даниел Рикиардо – Глен Бивис, ще съди пилота за неизплатени 10 млн. паунда. комисионни. Той претендира, че е трябвало да получи тази сума от сделката при преминаването на австралиеца в Рено.

Според документи във Върховния съд във Великобритания мениджърът трябвало да получи 20% от заплатата на австралиеца плюс други суми при оформянето на детайлите по сделката.

Бивис e работил с австралиеца още от 2012 г., като е помагал и при преговорите с Ред Бул. Мениджърът твърди, че е посредничил при преговорите с управляващия директор на Рено Сирил Абитебул още от тяхното начало в средата на 2017 г.

Трансферът на Даниел беше обявен през лятната пауза на 2018 г. Но се твърди, че той е подписал окончателния си договор си едва седмица преди началото на сезон 2019. А към онзи момент Бивис още му е бил мениджър. Отношенията между тях приключват на 31 март тази година.

„Няма никакво основание в претенциите на Глен Бивис, се казва в отговор на Рикиардо по случая. – За съжаление той е решил да внесе този напълно неоснователен иск, по който възнамерявам напълно да се защитя в съдебния процес.“