Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бивш собственик на отбор в F1 поиска евтаназия

Бивш собственик на отбор в F1 поиска евтаназия

35
0

Бившият собственик на отдавна несъществуващият отбор на Оникс във Формула 1 – Жан-Пиер ван Росем, официално поиска да получи евтаназия (прекратяване на живота на човек по негово собствено желание). Колоритният белгиец се появи в Гран при през 80-те години на миналия век и беше доста интересен образ с хипи визията си. Той купи Оникс през 1989 г., който обаче фалира през лятото на следващата година. По-късно Ван Росем опита да влезе и в политиката в Белгия, но и там нямаше особен успех.

Ван Росем има диплома по икономика и твърдеше, че е разработил компютърната система – Мънитрон, която може да прави безкрайни печеливши прогнози на стоковите борси. Нещо, което се оказа напълно невярно.

В едно от последните си интервюта бившия милионер заяви открито, че е дошъл моментът да сложи край на живота си. „Имах много шумен живот, но живях достатъчно, коментира 71-годишният Ван Росем. – Усещам, че залязвам и искам сам да реша кога да спра да живея. Надявам се, че това ще се случи преди края на годината.

Сега ми се струва точният момент. Имах много красиви жени и притежавах още повече красиви коли. В един момент ме оценяваха на $891 млн., но загубих всичко, защото залагах против моята система. Ще обясня на двамата ми синове моите решения и се надявам те да ме разберат.”