Начало Автомобили БМВ успяха да пресъздадат легендарното 328 Камм Купе от 1940-та

БМВ успяха да пресъздадат легендарното 328 Камм Купе от 1940-та

127
0

Поделението на БМВБМВ Класик, занимаващо се с реставрацията на класически БМВ-та, успешно завърши последния си проект – създаването на перфектна реплика на легендарния модел 328 Камм Купе от 1940-та година, който успя да спечели надпреварата Миле Миля.

Само няколко екземпляра от този модел изобщо са съществували, като след войната съдбата на всеки се е развила по различен начин и само един от тях е останал в Германия, но за съжаление той е разбит в катастрофа през 1953-та.

Цялата работа по пресъздаването на модела е извършена от Рене Гросе, който преди това успя да реставрира два модела – 328 Туринг Купе и Миле Миля Роудстър за официалния музей на БМВ.

За създаването на репликата на 328 Камм Купе са използвани модерни материали като алуминий, карбон и пластмаса, но самото пресъздаване е било изключително трудно, защото нито един от оригиналните чертежи на модела вече не съществува.

Името на 328 Камм Купе идва от немския инженер Вунибалд Камм, а създаването на копието е в чест на 70-годишнината от легендарната победа на модела в Миле Миля.