Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW озадачени от евентуален дъжд при изкуственото осветление

BMW озадачени от евентуален дъжд при изкуственото осветление

42
0

Да караш под изкуствени светлини, когато е мокро, е единственият момент, който донякъде притеснява пилотите на BMW Заубер – Роберт Кубица и Ник Хайдфелд. Единственото място, където това евентуално е възможно да се случи, е Сингапур.

Отборите вече приключиха с подготовката си за последните четири кръга – първото изпитание пред тях ще бъде непознатото трасе в Сингапур. И двамата състезатели изглеждат доволни от това, което е било сторено по организацията. Но същевременно никой не може да бъде сигурен как евентуален дъжд ще повлияе на ситуацията.

По този повод Хайдфелд каза: „Всички очакват с нетърпение Гран при на Сингапур. Първо – защото това е нова писта, второ – защото е улично трасе и трето, разбира се, защото ще карат нощем.

„Изкуственото осветление би трябвало да гарантира, че ще бъде светло като в ден, но никой все още не е изпитал въпросните условия в комбинация с високите скорости от Формула 1.”

„Бих приветствал възможността да карам на пистата, особено в дъжд. Дъждът в комбинация с изкуственото осветление е голямата въпросителна за мен. Климатът би трябвало да бъде близък до този в Куала Лумпур, а – от опита ми – там вали доста често, особено в ранните вечери.”

Кубица добавя: „Очаквам с нетърпение Сингапур, тъй като надпреварата ще бъде второто ново състезание за тази година. Да караш на нови писти винаги е интересно – очаквам го с нетърпение. Освен това съм много ентусиазиран, че ще караме на ново улично трасе, тъй като съм голям почитател точно на тях.”

„За много хора е интересно,че състезанието ще започне нощем. Но от пилотска гледна точка мисля, че няма такова значение дали ще караме денем или нощем.”

„Има все още няколко въпросителни, засягащи времето и – с оглед на възможността за дъжд – ситуацията с осветлението. Но съм сигурен, че ФИА са направили всичко, за да има едно безопасно състезание.”