Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW постигна целта да класира поне един болид в топ 10

BMW постигна целта да класира поне един болид в топ 10

37
0

Значително подобрение отбеляза отборът на BMW Заубер във Валенсия, като пилотите на тима Роберт Кубица и Ник Хайдфелд се класираха съответно 10-и и 11-и на стартовата решетка за Гран при на Европа. Тимът остана доста доволен от представянето, макар прогнозите за състезанието да бяха по-скоро предпазливи отколкото оптимистични. Целта обаче – поне единият автомобил да е сред най-бързите 10 – бе постигната, заяви техническият шеф Вили Рампф.

– Ако напоследък си стартирал от дъното на грида, не може да си недоволен от 10-о място в квалификацията – категоричен бе Кубица. Трябва да сме реалисти. Според мен като цяло днешният ден бе добър. За съжаление в последния си бърз тур попаднах в трафик, а и допуснах малка грешка. Това ми струва няколко десети [от секундата]. Спечелването на точки утре ще е трудно.

Хайдфелд пък изрази разочарование от факта, че за шести път тази година (от общо 11) изпуска да влезе в топ 10 на квалификацията за много малки части от секундата.

– От друга страна обаче това означава, че имаме свобода по отношение на горивото и се надявам на добра надпревара. Всички в отбора са твърдо решени да направят добро представяне и да покажат какво могат да вършат и в бъдеще. Колата като цяло е по-добра и според мен взимането на точки дори от 11-а позиция [на стартовата решетка] е възможно – обясни немският състезател.

Стъпка напред, макар и пак по-скоро в средата на колоната, бе определение на шефа на екипа доктор Марио Тайсен за постигнатото днес във Валенсия от BMW Заубер.

– Това очаквахме от колите си с последното развитие. Поздравления за Макларън, чийто два болида са на първа редица – това доказва колко бързо се променя ситуацията – допълни многозначително д-р Тайсен.