Начало Автомобили BMW разшири семейството на 6-Series

BMW разшири семейството на 6-Series

179
0
6 Series,BMW,Gran Coupe

В края на изминалата седмица компанията BMW след близо 20-месечно очакване разкри модификацията с четири врати на купето от 6-Series. Дълго време чакаха феновете на марката, за да видят серийния автомобил, показан под името Gran Coupe като концепт на автосалона в Пекин. Той пък бе развитие на прототипа CS, демонстриран още през 2007 г. Дебютът на елегантното купе пред широка публика ще бъде през март 2012 г. на Женевското моторшоу.
Едва ли някой е изпитвал съмнение относно вида на колата, както отвън, така и отвътре. Той е в същия стил, в който е оформено купето с две врати на шестицата. Финалният резултат е еднородна сплав от новата пета и шеста серия, излъчващ едновременно спортен характер и представителност, характерна за седан от бизнес класа. Каквото и се очаква от едно купе с четири врати.
Гамата двигатели е позната от двувратото купе – BMW 640i ще се задвижва от редови 6-цилиндров турбоагрегат с 320 к.с. и 450 Нм въртящ момент. С него ускорението до 100 км/ч става за 5,4 сек, докато максималната скорост на модела е ограничена електронно на 250 км/ч. По-силната версия 650i ще разчита на 4,4-литровия V8 туин-турбо, който е с 450 к.с. мощност и 650 Нм максимален въртящ момент(407 к.с. и 600 Нм при купето с две врати). При него времето за достигане на 100 км/ч е намалено на 4,6 сек. Още по-бързо пробягва дистанцията купето с четири задвижващи колела, опция само за тази версия (4,5 сек), независимо от увеличеното от 1940 до 2015 кг. тегло.
В гамата на BMW 6-Series Gran Coupe ще присъства и дизелова версия 640D с туин-турбо 3-литров мотор с мощност 313 к.с. и 630 Нм въртящ момент. Той се отличава с крайно малък разход на гориво (средно 5,5-5,7 л/100 км) и ниски вредни емисии (до 148 гр/км), но и с внушителни динамични характеристики. Постигането на 100 км/ч става само след 5,4 сек.
Независимо от вида на двигателя, в купето с четири врати той се комбинира единствено с 8-степенна автоматична скоростна кутия.
В стандартното оборудване на BMW 6-Series Gran Coupe са включени система Start/Stop и технологията Dynamic Driving Control, позволяваща с натискане на бутон да се променят настройките на реакцията на педала на газта, окачването, трансмисията, кормилното управление и стабилизиращата система. Тя работи в пет режима – от Eco Pro до Sport+.
Като опция ще се предлага и набор от друго познато от останалите модели на марката високотехнологично оборудване като мултимедиен комплекс ConnectedDrive, система за нощно виждане, камери за кръгов обзор, активен круиз-контрол, HeadUp дисплей, контрол на мъртвите зони и даже изцяло светодиодни фарове.
Ще бъде достъпен и пакет M Sport, в който са включени аеродинамични детайли за каросерията, спортна изпускателна система, боядисани в черно спирачни апарати, черни хромирани накрайници на ауспусите, 19- или 20-цолови джанти, спортен интериор и избор от два уникални цвята на купето.