Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите BMW X5 M и X6 M са с усъвършенствани характеристики и...

Новите BMW X5 M и X6 M са с усъвършенствани характеристики и забележителна ефективност

23
0

BMW M утвърждава позициите си в сегмента на High Performance Sports Activity Vehicles (SAV) и Sports Activity Coupés (SAC) с новите BMW X5 M и BMW X6 M.

Още предишното поколение, при което за пръв път мощният характер на автомобилите на BMW M GmbH бе пренесен върху BMW X моделите с двойно задвижване, впечатляваше с динамиката на управление. Новите BMW X5 M и X6 M последователно продължават тази история на успеха с усъвършенствани характеристики, емоционален М дизайн и забележителна ефективност.

Новото BMW X5 M и новото BMW X6 M комбинират характерните признаци на успешните модели от семейството на BMW X – ексклузивността, здравината, пъргавината и пригодността за всекидневието – със специфичните за M High Performance претенции. А те се подчертават от впечатляващите технически данни. И двата модела със серийна осемстепенна трансмисия M Steptronic ускоряват от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди.

Новият M TwinPower Turbo двигател на новите BMW X5 M и BMW X6 M е най-мощният агрегат, разработван някога за моделите на BMW с двойно задвижване. Благодарение на иновативната си технология M TwinPower Turbo със свръхпълнене TwinScroll Bi-Turbo, разположен над двата блока цилиндри изпускателен колектор, VALVETRONIC и директно впръскване на бензина High Precision Injection 4,4-литровият V8 двигател развива максимална мощност от 423 кВт/575 к.с., която е на разположение между 6 000 и 6 500 об/мин. Това означава повишение на мощността с 4% в сравнение с предишните модели. Още по-убедителен е напредъкът при разгръщането на мощността на новия двигател. Максималният въртящ момент от 750 Нм, която е на разположение в широкия оборотен диапазон от 2200 до 5000 об/мин, е увеличен със 70 Нм, което означава повишение с 10%. В същото време разходът на гориво на новите модели BMW X5 M и BMW X6 M при тестовия цикъл на ЕС е намален с повече от 20% от 13,9 до 11,1 л/100 км, като СО2 емисиите също са намалени с над 20% до 258 г/км. И при двата модела със серийна осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,2 секунди. Максималната скорост е ограничена електронно до 250 км/ч.

Новото BMW X5 M и новото BMW X6 M още на пръв поглед изразяват спортните си амбиции с характерния език на формите. Изцяло лакираните в цвета на каросерията външни елементи осигуряват ниска визия на двата модела, гумите с различен размер на предната и задната ос подчертават спортно широката следа на моделите и в същото време подчертават висококачествения им характер. Освен това М моделите се различават от BMW X5 иBMW X6 с множество външни модификации на дизайна. Големите въздухозаборници в предната част, страничните хриле с надпис на модела и Air Breather, характерните за М странични огледала с двойни стойки, типичната за М ауспухова система с четири тръби и задният спойлер при BMW X6 M гарантират индивидуално, типично за М излъчване. То се допълва от специфичните за М 20-инчови алуминиеви джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос или опционалните ковани 21-инчови М алуминиеви джанти.

Висококачественият интериор впечатлява с обмислената комбинация от спортни елементи, ексклузивните материали и перфектната им изработка. Като се започне от М арматурното табло, М кожения волан с алуминиеви лостчета за превключване и М селектора на трансмисията с концепцията на управление на познатата М скоростна кутия с два съединителя, премине се през електрическите М спортни седалки за водача и пътника до него и М опората за крака на водача и се стигне до опционалния Head-Up дисплей, който освен стандартните индикации предлага и специфична за М визия с индикатор за включената предавка, оборотомер и Shift Lights.

Освен това клиентите на новите BMW X5 M или BMW X6 M имат на разположение различно допълнително, ексклузивно за М оборудване, например 21-инчови М алуминиеви джанти, пълно кожено оборудване Merino или М мултифункционални седалки. Освен това се предлагат и две нови ексклузивни М лакови покрития.