Начало Картинг Богатиновски, Тешевич, Паоло Христов и Серафимов първи в своите класове за Балканската...

Богатиновски, Тешевич, Паоло Христов и Серафимов първи в своите класове за Балканската купа

114
0

Петър Богатиновски, Игор Тешевчи, Паоло Христов и Юлиян Серафимов станаха първи съответно в класовете Mini BG, Mini, Rotax Junior/Senior/No Gear Open и KZ Open в състезанието за Балканската купа на Кюстендил, което се проведе на пистата Пауталия.

Богатиновски е състезател от Македония, който изпревари сънародника си Стефан Стефановски. На трета позиция остана Ивон Симеонова, която кара за първи път на това трасе и водеше, но й падна веригата 3 обиколки преди края.

В Mini битката беше много оспорвана, като в крайна сметка за победител бе обявен Игор Тешевчи, следван от представилите се много силно Христо Младенов и Снежана Илиева, които карат за първи път в официално състезание в този клас. Първи финишира Данислав Арсов от екипа на GO GRILL, но той получи 10 сек наказание за удар с Юлиян Димитров във 2-ата обиколка и бе класиран 4-и. Юли по-късно спря не завърши състезанието.

В Rotax Junior/Senior/No Gear Open Паоло Христов спечели след оспорвана битка с Дейвид Митов, а трети се класира Люсиян Савов. Четвърти и първи за Rotax Senior стана дебютантът в професионални състезания Марсело Сартори от Бразилия.

В KZ Open убедително спечели Юлиян Серафимов, който остави на над 13 сек зад себе си Любимир Гърков. Трети се нареди Кирил Димитров, който изпревари ветерана Цветан Илиев, който е баща на Снежана от Mini.