Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Борбата не е свършила, категоричен е Алонсо

Борбата не е свършила, категоричен е Алонсо

67
0
Гран при на Япония,подиум

Като позитивен ден определи неделята си на пистата Сузука Фернандо Алонсо, след като финишира трети в Гран при на Япония. Той се изравни по точки със Себастиан Фетел (Ред Бул) в подреждането при пилотите – и двамата са с по 206, като са класирани съответно втори и трети.

– На трасе, което сякаш е създадено, за да бъдат демонстрирани силните страни на Ред Бул, успяхме да се качим на подиума, губейки само три точки спрямо лидера в шампионата. Имахме и малко късмет, тъй като отпадането на [Роберт] Кубица извади силен съперник от надпреварата – заяви испанецът.

Двукратният световен шампион призна, че не е направил особено добър старт и предположи, че това вероятно се дължи на проблем със съединителя.

– В първата част карах със защитна стратегия, опитвах да пазя Макларън-ите на дистанция, особено Дженсън [Бътън], който бе с толкова различен от нашия състезателен план. След осъзнахме, че те вече не са заплаха и опитахме да притиснем поне малко Ред Бул-ите, но нямаше как да го направим. Те бяха перфектни тук и в подобна ситуация не могат да бъдат победени – каза още Алонсо.

Той обаче е убеден, че борбата за титлата не е свършила, защото ако Ред Бул бяха толкова силни навсякъде, вече щяха да са спечелили. Поради тази причина Фернандо е твърдо убеден, че трябва да се възползва от всеки предоставен му шанс:

– Опитваме се да подобряваме F10 с всеки изминал старт. Тук например имахме ново масло от Шел и някои по-малки нови аерокомпоненти. Нови елементи ще имаме и в следващите стартове – може би не толкова големи, но взети заедно те ни носят по няколко десети от секундата и това винаги е полезно. Приключваме уикенда с високо вдигнати глави, знаейки, че трябва да победим [Марк] Уебър в идващите стартове, за да намалим разликата до него.