Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Босът на Форс Индия се скри от съдебно преследване

Босът на Форс Индия се скри от съдебно преследване

76
0
Виджай Маля

Собственикът на отбора във Формула Форс Индия – Виджай Маля е напуснал Индия, за да избегне съдебно преследване. Преди около седмица Националната банка на страната поиска ареста на боса заради фалита на неговата авиокомпания Кингфишър. Освен нея, са засегнати и 16 други банки, които също искат Маля да бъде подведен под отговорност.

В резултат днес Върховният съд на Индия издаде забрана Маля да напуска пределите на родината си, но се оказа, че той вече го е сторил на 2 март. Това съобщи главния прокурор Мукул Рохатги, според когото издирваният най-вероятно е в Лондон, където притежава доста активи.

„Съдът трябва да поиска от него да се яви и да донесе своя паспорт. Също така искаме и запориране на неговите активи“, каза обвинителят.

От съда обявиха, че искат Маля да се яви пред тях, преди да предприемат по-нататъшни стъпки. Има и насрочено заседание по случая, което трябва да се състои на 30 март. Призовката за Маля ще бъде предадена по редица канали – чрез неговия адвокат, на официалната му електронна поща и чрез индийското посолство в Лондон.