Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: 2014 г. е като нов старт за Уилямс; Маса ще се...

Ботас: 2014 г. е като нов старт за Уилямс; Маса ще се постарае да отключи потенциала на FW36

149
0
Фелипе Маса

2014 г. е като нов старт за отбора на Уилямс, заяви Валтери Ботас при представянето на Мартини за основен спонсор на тима днес.

Партньорството с тях е много вълнуващо. Страшно харесвам новия външен вид. Тестовете пък бяха продуктивни за нас и научихме много за FW36 и характеристиките на колата. Аз лично се развих много като пилот през последната година. Сега съм уверен, че новият болид ще е стъпка напред в сравнение с миналия сезон и се надявам сега да покажа истинския си потенциал. Сега имам съотборник с огромен опит до себе си в лицето на Фелипе [Маса], от когото мога да науча много. Заедно ще продължим да работим, да подобряваме болида и ще гоним добри резултати за отбора – допълни Ботас.

Маса бе сред най-бързите пилоти в предсезонните тестове и също демонстрира увереност преди първия старт за годината в Австралия. Той отбеляза, че сезонът започва много положително за Уилямс и се надява това да продължи и в Мелбърн.

Автомобилът ни изглеждаше стабилен в изпитанията и съм впечатлен как работи отборът, както и колко бързо си намерих мястото в екипа. Посетих много пъти фабриката от началото на годината и видях обичта на хората към този тим и към спорта. Всички в Гров се трудиха невероятно упорито по FW36 и ще се постарая да отключа потенциала на болида, за да възнаградя всички за усилията им – каза още бразилецът.