Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Ботас кара автомобил от Extreme E, Мазепин се интересува да купи...

Накратко: Ботас кара автомобил от Extreme E, Мазепин се интересува да купи Хаас

1627
0
Валтери Ботас
Ботас кара автомобил от Extreme E; снимка: @ValtteriBottas

Валтери Ботас изпробва автомобил от Extreme E. Пилотът на Мерцедес проведе теста в Южна Франция в района на Тулуза. Финландецът кара и рали коли, когато има възможност, но явно и това му допадна, тъй като коментарът му бе: „Беше забавно“.

Съотборникът на Ботас Люис Хамилтън създаде свой отбор за Extreme E. Той обясни, че няма лично да кара в шампионата, но ще участва в работата на тима и инициативите на първенството.

 

View this post on Instagram

 

Yesterday was fun 🚙💨 #VB77 #sideways @extremeelive 📷’s @teddymorellec & @charlylopezph

A post shared by Valtteri Bottas (@valtteribottas) on

Дмитрий Мазепин проявява интерес към Хаас с цел да купи отбора

Руският милиардер от доста време се опитва да вървя по пътя, който измина Лорънс Строл, за да промотира сина си Никита във Формула 1. Той бил провел разговори с няколко отбора, а дискусията с Хаас включвала и обсъждане на евентуална продажба на отбора.

Хаас подписа договора Конкорд заедно с останалите девет отбора, които понастоящем участват в Гран при. Това обаче не означава, че продажба на отбора е невъзможна. Джийн Хаас доста дълго време се колеба дали да продължи да участва в F1. Новите технически правила и ограничението на бюджетите изиграха роля за подписването на Конкорд-а от страна на Хаас. Възможно е обаче и друго развитие на ситуацията.

В момента Хаас се състезава с колата, която представи в началото на годината без подобрения. Гюнтер Щайнер спря развойната програма, тъй като календарът не бе напълно ясен дори след старта на шампионата. Следващият сезон също няма да е лек, тъй като голяма част от компонентите са замразени. Не е ясно и кои ще са пилоти на екипа през 2021 г. Щайнер твърди, че обмисля всички възможности с цел средно- и дългосрочното бъдеще на екипа. Смята се, че има голяма вероятност Серхио Перес да стане част от Хаас.

Себастиан Фетел изживява може би най-трудния сезон в кариерата си

Четирикратният световен шампион научи още през май, че Ферари го освобождава в края на сезона. Най-доброто му класиране в десетте проведени досега старта е шесто място в Унгария. В генералното класиране е 13-ти с едва 17 точки. Германецът обаче ще кара за Астън Мартин от 2021 г. и според сънародника си и бивш пилот от Формула 1 Ралф Шумахер от догодина ще наблюдаваме отново предишния Себастиан.

„Автомобилът ще му пасне много по-добре. Самият болид е далеч по-ефективен от Ферари-то, управлява се по-леко. Има и баланс, който повече му подхожда. А Рейсинг Пойнт наистина искаха да го привлекат и вложиха сериозни пари. Двете страни си имат доверие, което е изключително важно. Себастиан ще е в атмосфера, каквато обича. Убеден съм, че времето му във Формула 1 не е приключило и той ще го докаже“, заяви Ралф.