Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас и Уилямс разочаровани от формата си в началото на сезона

Ботас и Уилямс разочаровани от формата си в началото на сезона

17
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас призна, че и той, и отборът му са разочаровани от формата на екипа в началото на шампионата във Формула 1 през 2013 г.

Съотборникът на финландеца Пастор Малдонадо заяви, че FW35 е буквално неуправляем автомобил – броени седмици, след като го бе определил по време на предсезонните тестове като най-добрия болид, който е карал.

В Гроув смятаха, че са направили крачка напред с новата кола спрямо миналогодишния FW34, с който Малдонадо спечели победа в Испания. Ботас бе откровен и призна, че е очаквал да се бори за далеч по-предни позиции.

Естествено, че ми се щеше да съм по-напред. Целта е да печелим постоянно точки. На това се надяваше и отборът. Аз също, така че от тази гледна точка нещата са малко разочароващи. Но положението е такова, така че просто трябва да си върнем формата. Разбираме все повече неща. Трябва ни още малко време и ще постигнем целта си – обясни Ботас.

Пилотът допълни, че колата се различава значително от миналогодишната по повод предположението, че изпускателната система е една от най-големите слабости на FW35.

– Някои компоненти в болида от 2012 г. бяха по-добри. Настоящия автомобил обаче е с по-висок потенциал. Не е лесно, но целта ни за този сезон е да подобрим позицията си от миналия, така че трябва да се трудим упорито – каза още Валтери.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter